Tuesday, December 8, 2009

annoyed

urmm assalamualaikum~
xde ape2 nak cakap..cume lame gile babeng xmenaip neyh..
so terdetik nak menaip ckit2 malam nie...

sekarang nie masih dok kat umah lagi menunggu result yg akan kuar
2hari lagi iaitu 10.12...xtaw laa camne result aku tue..bereh ke rebes
kite tgok jela nanti...

dalam cuti2 nie lasom xde mende yg menarik pon bagi aku..
aritue pegi KL..harap dpt jumpe mane2 member..last2 semua bz..
berderak laa aku sorang.ahaha

kat umah plak..nak kuar petang plak,cuaca asyik xmenentu..tyme xnak kuar cuaca
elok..tyme nak kuar cuaca xelok plak..xbagi aku keluar berderak ka?dammn!!
so dok umah on9 24jam laa plak

bercakap sal online..sekarang nie aku selalu online sampai kol 6 pagi..semayang subuh baru masok tido..kalu tido awal pon mmg xterlelap gak.da kene insomnia da aku nie kowt,,
so da xde ape aku nak membebel lagi..blah men game,wofteam i'm coooomiiiiiiiiinnnnggggg!!!












Monday, November 9, 2009

freedom!!

disaat kelantan kalah final,
disaat chalsea menang keatas MU

ADE AKU KESAH SEMUA TUE???

yang penting loni final exam aku da hbis
wakakaka
hureeyyy~


mintak2 next sem xde kene repeat..
xseyyy kawe repeat2 nie..
bel,citu,eco,valuation senang laa gak
xsusah cam past sem punye..

ari sabtu nie baru balik kelate
so ade bape kerap ari kat perak nie
xtaw nak buat ape..
men game,on9,tido jelaaa kejenya














agak takut ngan law

Monday, October 26, 2009

final!!!!

urgh~
ari rabu nie da start da final exam..huhu
bermula 28.10 sampai 09.11.....
scary ngan law n valuation..
xnak repeat weyh!!
study-study-study

Wednesday, October 14, 2009

open house DEM

DEM for department estate management~
walaupon xbape nak bez kalu nak dibandingkan dengan
dak2 QS(quantity surveyor)
tetapi aku tetap nak cakap bezz gak...hak3..
makanan lebey bnyak sampai ciap bley tapau lagi
makan lam bilik..

pastu group aku gak yg dipilih utk buat persembahan..
dengan latihan yg dibuat hanya 2jam..
hentam sajelah lakonan yg dibuat..
watak aku adelah ustaz CTU kitorang..
ustza ore kelate,so aku gak yg dipilih melakonkan stail ustaz bercakap
dengan pelat kelatenye..

dak2 laki em1b


with lec miss huraizah..
group em1ball blackorg kate nie kembar aku??ade persamaan ker?

Sunday, October 11, 2009

vista ke window 7

yeahhh~
satu lagi transformasi telah berlaku ke atas laptop ku..
aku telah meng-upgradekan laptop ku ke window 7 ultimate.
!!,n bukan yg trial version...

DULU

sekarang...












HENSHIN!!
window 7 ultimate XD







astalavista vista~



Tuesday, October 6, 2009

3 Minggu Yg Sukar

grrrrrrr~
agak lame menempuhi 3minggu ini sebelom final exam 26.10....bnyak esemen yang belom
diciapkan yg dibagi mase ari raya tue..pastu ditambah plak ngan esemen baru yg semakin hari semakin berlambak...pastu ade second test plak daa..Law,valuation,BEL,IT,and Land Survey...
arghhh pecah pale nak bace semua tue..lebey2 lagi LAW!!!...

so,pecah kan kepale ku....lepas second test pastu rehat 4ari then jeng jeng jeng FiNAL EXAM..yeahhh!!!!




















harta ke tanah??? =.="

Friday, October 2, 2009

friends is kawan

Mase kenal dulu bukan maen baek lagi ko ngan aku
yela, kawan kan kene lah baek2..
ape yang ko nak,aku bagi kan..
kalau jahat.bukan namanye kawan plak kan?
baek2 pon rupa-rupanya ade makne gak
baek2 pon ade gak yang jenis suke ambik kesempatan keatas orang len
suke sangat laa maen tikam belakang kawan
aku xsangka plak ade kawan aku yang jenis camtu
terkilan plak rasanya ade kawan gitu
aku nampak ko cam muke baek2..
yela,dari segi luaran memanglah nmpak.
tetapi yang dalam tue belom tentu lagi kita taw kan
perangai manusia macam2 pon ade
kita mane dapat nak ubah perangai seseorang tue
melainkan die sendiri yang mengubahnya..

mungkin salah aku gak
xpandai pilih kawan..
dulu ko xcamne..tapi sekarang dah berubah
yela.manusia cepat berubah
dah ler.xpayah laa nak tunjuk baek kat aku
aku da taw dah semuanya..
aku bukannye bodoh sangat
dah la,aku bukan nak gadoh sangat pon ngan ko..
kawan setakat nie sudah laa..xpayah laa nak jumpe,tegur2 aku lagi
aku pon dah xde mood nak cakap ngan ko...

blah laa~=.="






Monday, September 7, 2009

Oh my sony ericsson

mula hari nie tamatlah riwayat sony ericsson W200
kita tidak lagi berjumpe..kau pergi meninggalkan aku bersendirian
tanpa mu aku kelu,xtentu arah...
so terpakselah aku cakap yang
henfon aku da HILANG / KENE CURIK!!!!.

kenape ini smua harus berlaku???
kenape henfon aku gak yg kene
henfon yg abah bagi present
henfon aku murah jer..xler mahal
wawawawa sedih gile dow T_T

kali nie musibah di bulan ramadhan amat berat sekali
bagi ku......
redha jelaaa...
kok ye pon nak henfon tue,tinggallah simcard tue..
amat petim simcard tue..huhuhu...
dah ler kedix lam simcard tue ade rm90 lebey...
aku nak simcard aku tue!!!!!!!


camne bleh hilang??
aku tido atas katil lam bilik,
henfon letak tepi katil
lepas bngun,cam biase cari henfon laa kok2 ade msg/koll ke
carik2 xjumpe..
bawah katil,atas katil,tepi katil tetap xde gak
hati da mula rimas gilerbabeng
try buat mizkoll..then engage!!
aritue gak aku lupe nak kunci bilik mase tido
ari tue gak henfon aku hilang...
huhuhuhuh~
T_T




so kepade semua kawan2ku sekalian
no celcom tue da xde daaaa...
kalu nak koll or msg
antar kat no mxs aku..
nanti aku bgitaw no mxs aku








Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Menjelma

assalamualaikum,
aso2nyo kawe belom terlambat lagi nok ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan a.k.a bule pose kepado semua saen2 ambo yang mano hok kenal kawe mahupun hok xkenal kawe tue....

ramadhan kali nie amat jauh berbeza berbanding hok2 tahun lalu..sebabnyo first time kawe poso
dok jauh dari famili,huhu.....arinie 1 ramadhan,berbuka pose n bersahur kawe di UIA gombak


kalu bule2 poso gak,teringin selalu kawe nok makey kuih jala mas n taik itik..YA,taik itik meme sedap =.="....nok wak guano mugo kuih2 tue adow di bule poso jah..nok cari kat perak aso2 payoh nok jupo bekali gak,gere weyh...pahtu gak bule poso gok tokwan selalu buat sambal daging a.k.a serunding daging...serunding daging hok tokwan buat laa hok paling sedap..xleh nok
challenge2 dowh.....so kalu bley,nok mintok sruh tokwan antar serunding daging kat perok bley dop???(mcm la tokwan aku pndai buke blog)hehe...


bereh jela..setakat tue dulu kawe naip..bule poso xleh banyok2,kui3
so sek2 kito belako,guano poso arinie???xkae mepeh dowh??xrokk!!!ahahaha











1ramadhan kali nie kawe da dpt lappy baru..baru beli kat low yatt..hak3

Sunday, August 16, 2009

PTPTN Rejected!!!

weeiiiiiiiiiiiii~~~
aku akan belajo 3tahun kat uitm tanpa perlu gune bnyak duit dow..terpaksa laa kawe berjimat-cermat kat cni,huhuhu...
nie ptptn punye pasal laa..mengom,batok!!! borang ptptn aku direjek oleh ptptn.ahaha =="
so nasihat aku jangan pinjam duit dari ptptn yg batok itu..hak3
cerewek punye ptptn....arghhhh
terpaksa laa aku kene beli laptop under rm25000+++
no more VAIO!!!!!! =.="

Saturday, August 8, 2009

HePI_BuFdaYz

tanggal 08.08.2009 sampai sudah umurku yg ke-18taon..sedar xsedar dah berjanggut dah akunye.huhuhu....





hari nie aku first time sambut bufday kat kampus,ahaha...xpergi sambut2 pon,dok lam bilik jer


assingment belambak giler..report valuation,pastu esemen IT,then esemen CTU,pastu ari isnin nie ade test law..wawaawa penat gilenye aku =.="





tahun nie gak,first time aku dpat bnyak wish2 dari member2 n geng2 republic 1991,terharu gilenye aku..arigato gonzaimas to all my beloved fwenz :)...iman merupakan orang first yg wish,ahaha..dan yg len sekali lagi time kacih yg xterhingga...





tue jelaa aku sempat taip arinie..now kat cc,kene balik kolej sambung buat esemen..huhuhu





HEPI BUFDAY to ME!!!

nie picca mase g trip ke taiping..sebelah tue bukan bapak aku okey..pak guard penjaga muzium,ahaha

k adios..astalavista

Sunday, August 2, 2009

holiday eNdz

wawawawa habis sudey akunye holiday...ape yg aku buat kat umah mase holiday nie???
xbnyak mende aku buatkat umah kecuali on9 je memanjang.huhu...kawan2 pon ade bape2 je
kat kelantan nie..semuanye da pegi politeknik...yang jumpeny faiz n aiman je.tue pon kat masjid time semayang jumaat..faiz da bley berjalan dah selepas xcident aritue..xpayah berkerusi roda lagi.

nak berderak pon xbez,saen2 xde nak diajak berderak ditambah dengan esemen yg sampai sekrang nie pon aku blom ciapkan lagi(esok da nak balik perak daaa)OMG!!!!!

sekarang nie pon dok kat KL,flight semalam ngan kezen umo 9taon..takot gak kot2 tersalah kapal trebe,hak3....esok mgkin petang kot bertolak ke perak..

aku baru je lepas demam..batok2 pon ade lagi nie,mintx mase sampai depan guard,die suh sambung holiday lagi,kui3....

okey stakat cni saje..aku mmg malas nak taip panje2...xde modal nak cito gapo,huhuuhu..
semoga berjumpe lagi di len hari..

assalamualaikum

Tuesday, July 28, 2009

wolfteam lorh




waaaaaaaaaaa~
rindu betol aku ngan game nie.huhu
lame gile xmen...
mujur xde loading patch
mgkin sebab adik aku yg men kot..

skill aku da menurun sebab lame xmen dow..
teros aku beli 2nd mutation wolf..
pilih faveret wolf aku,ghost-wolf version 2...



wawawa mane korang nie..
aku nak men ngan korang semua cam dlu
gelak ketawa,mengumpat,mencaci,mengutuk bersame-same XD
aku rindu nak head-shot korang semua..
hak hak hak :p













safdagreat
gegel
mynameszm(lupe name ko)
areay


when we all can fight again???



Sunday, July 26, 2009

I'm home

sampai jua aku kat umah.yehaaa~
uitm start cuti ari rabu disebabkan H1N1 (damm u H1N1)..pastu mami sruh aku balik KL dlu sebab kat umah xde orang,dorang semua pegi cameroon highland...
aku agak kecewa sedikit sebab xdpt join gath korang semua..huhuhuhu
maafkan daku,sesungguhnye bkan aku sengaja xmau pegi tetapi xde rezeki nak pegi kali nie..
insyaallah len kali plak ye...

aku malas nak taip panjang2 sebab aku xbape chat,demam ckit..bukan disebabkan h1n1 but demam sebab xdpt pegi gath tue.huhu T_T .....


okey,astalavista.........

Friday, July 10, 2009

UiTM Perak!!!!

weiiiiiii~~~~
salam...alooo long time not see my blog..da berhabuk n arbok pon da bersarangkat blog aku nie,ahaha....

firstly,aku nak cakap,aku suke dok kat uitm perak nie..walaupon ari2 amat memenatkan bagi ku...Minggu Mesra Siswa (MMS) kat cni pon xberat sangat pon..enjoy gile dtang cni...
kat cni aku afiq n imanR da aku jumpe..tapi iman cakap die nak buat fast track...
n kat cni pon aku xlupe promote republic 1991 to my new friends.hohoho.bangga siot..
n tee 91 pon da sampai kat tangan aku..agak besar ckit saiz M utk aku,huhuhu

3minggu dicni da bertimbun2 assignment aku kene buat..semua kene gune internet..demm!!!
aku mane bawak laptop.huhuhu...


okey jelaa tue jelaa aku nak bobok ckit kat blog aku nie...xtaw lagi bile bleh balik kelate!
mizs my budu,ngahahaha~~ ^_^

okehhhhhhh~~
check2 rock2~

Friday, June 26, 2009

FaReWelL

salam,
tup tap tup tap akhirnye da sampai time aku plak pergi sambung study,da xjeles daa dgn orang yg sudah study,ahahaaha..2bulan aku tunggu cam rase cepat plak,ahaha...aku akan pegi ke Uitm Sri Iskandar,Perak...aku ambik diploma pengurusan hartanah..same kos n tempat dengan skyevo,mujur ade geng gak kat sane XD ...

Dlu mase time aku kecik2 dlu,mami selalu pesan sruh belaja rajin n berjaya sampai ke menara gading...aku pon tanye."menara gading tue gapo?"...mami selalu jawab "kenal gading gajah??"ahahaah..aku pon blurr laa,ape kaitan belaja dengan gading gajah?hak hak hak..

kepada semua kawan2 ku especially kat republic 1991,di sini ambo nok mitok maaf kalu
adow buat saloh cilap dari hujung cell rambut sampai hujung cell kaki...yang mane penah terase
ati n xpuah ati nge kawe,kawe mitok maaf banyok2....
mungkin kat sane aku nak matikan addicted aku untuk online...


to all my frenz kat republic korang mmg bez..aku mmg bley katekan hampir keseluruhan hidop
aKu berubah selepas join republic..berubah,bertukar??HENSHIN~~XD
nice to know ya~
~~FIGHT TO UNITE~~

yaa da xperlu aku taip panjang2 sebab aku study bukannye lame sangat pon n mcm xakan berjumpe lagi..ade mase aku join korang semua...misz u all~


Farewell!
For in that word - that fatal word - howe'er
We promise - hope - believe - untill we meet again!!-

Wednesday, June 24, 2009

PTPTN???

PTPTN MENGOM SUMBAK

aku xtaw bile bley check dpt ke x ptptn tue
sebab die xde bagitaw bile bley check...
aku pon sebenarnye xnak mintx gak nate gotu tue..
tapi abah da sruh mintx..kene mintx laa gak
da pelbagai alasan aku bagi xsey ptptn...
tapi kene mintx gak..aaaaaaaaa~




SUMBAK PAROK

Thursday, June 18, 2009

Tag_tigs

musim Tag maghi plok dowh...dengan muka yg baru bangun tido beserta blom mandi lagi
akan ku buat tag dari eju,feeq n neeq..hohoho~

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
headshot!!!!hahaha padan muke..cool down je,relax2
bunga bukan sekuntum :)

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
aku harap israel hilang di peta dunia.KILL!!

3. Whose butt would you like to kick?
anyone want to try my sidekick??

4. What would you do with a billion dollars?
buy ps3,x-box,psp,n-ds,laptop,mp4,rumah persendirian bla bla bla bla..
nak list sampai esok pon xhabis2 XD

5. Will you fall in love with your best friend?
i'm not gay okey..kalu kawan gurl tue..why not?
cewyhh!!!

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
being loves by someone..errrr anyone love me???

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
aku lelaki..so aku yg ajak someone tue kawen.hahahaha
xpayah nak tunggu2 XD

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
carik yg lain laa..susah apenye

9. If you like to act with someone, who will it be? your gf/bf or an actress/actor?
aaaaaaaku xde gf..xde bakat berlakon.hohoho~

10. What takes you down the fastest?
naek space-shot kat genting highland...

11. How would you see yourself in ten years time?
sudah bekerja,bergaji..sibuk nak kawen da kot
hahahaha

12. What’s your fear?
Allah S.W.T

13.What kind of person do you think the person who tagged you is?
eju-koya hensem,suke mkn keju XD
syafeeq-kuat men game cam aku gak

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
combine together,married and rich rich rich rich

15. What’s the first thing you do when you wake up
yawn,sambung tidoooo

16. Would you give all in a relationship?
nope..tengok keadaan

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
pick 3th person~~

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
insyallah aku maafkan n lupekan...

19.Do you prefer being single or having a relationship?
buat mase sekarang single single single single...

20.List 5 people to tag
arep
nik lisa
efa
wanie
anyone??





sekrang tag dari nik lisa plak..=.=


1)[printscreen] *current* wallpaper -- jz a simple press of fn+prt sc
2)REASONS why do u like/adore/cherish d dindingkertas ???
3)tag 10 people
4)titik



okeh nie die

2.Da reasons??
-aku suke sebab menatang tue ade meh2 cam arbok,haha
pastu korang da bley tengok aku gune window pirates kan?LOL
lagipon nie laptop ayah aku.aku peduli ape..hahaha


3.tag 10 people
eyi
efa
eju
arep
fa
wanie
amani
iza
sara
izrin



4.titik
???????
titik bermakna sudah habis cite kene titik......



the end~






Thursday, June 11, 2009

Baby_Cat

meowwwww~~~
Mika berbunyik pada kol 3pagi semalam...da taw,sampai masenye die beranak...tnggu punye tnggu bila nak kuar baby tue....kuar gak akhirnye,4ekor baby mika da selamat keluar.. kali nie dpt 3 kembar,hohoho~ nama2 baby cat tue belom diputuskan lagi sebab lom taw jantinanye lagi..^_^




disaat hendak melahirkan anak


baby pertama kuar dari tutttt mika,push2


kuar yg ke-2...welcome to world kate mika kepada babynye. =.=

kami pasangan kembar 3

1jer kaler oren,hitam,putih..ikot kaler bapaknye kowt..


sedangkan haiwan pon sayangkan anak,nie kan plak manusia yg sanggup buang anak..



harap2 kali nie bapaknye xmasok umah,mkn anak2 tue....kene jage2 laa nmpaknye =.=

Sunday, June 7, 2009

call of duty 4

tengok tajuk pon dat taw itu adelah gamez...XD
aku da xtaw nak buat ape2 lagi melainkan men game,game,game,game....
semua orang da pegi belaja...aku hanye menunngu mase utk nak pegi belaja gak T_T


hari nie telah ku hbiskan 1game yg agak gempak iaitu Call of Duty 4 :Modern Walfare..
1 game yang berjaya menarik perhatian aku..aku hanye mengambil mase kira2 4ari utk menghabiskannye =.=" ...aku lah orang pertama menghabiskannye,so aku da bley tulun ajar tactic2 kat abe anas n yie yg tgh men skrang,hohoho







plan seterusnye,tgh dalam perancangan nak hbiskan sisa2 dok umah nie....






























p/s : aku berada dalam keadaan tertekan,dun tell me why T_T...

Thursday, June 4, 2009

Glory KRS Long Gafar

yeahhh akhirnye~~
tahniah diucapkan kepada platun2 KRS Long Gafar kerana telah berjaya menjadi johan dalam pertandingan kawad kaki peringkat negeri kelantan yg diadakan di stadium baru2 nie...

peristiwa pada tahun 2005 mase aku form2 telah kembali pada tahun ini..
platun2 krs Long gafar sekali lagi mewakili kelantan dalam pertandingan kawad kaki peringkat kebangsaaan yang akan diadakan di kuantan,pahang.tempat bertanding aku xtaw mane...
musuh tradisi telah pon dikalahkan,iaitu sekolah wakaf bharu(sekolah lama rafique).hahahaha..kan aku da kate,kalu pengadil tidak berat sebelah sure bley menangnye,wakaf bharu bukannye hebat sangat pon,long gafar gempak punye....


apa pon teruskan kegemilangan krs long gafar pada 18 jun(tarikh pertandingan peringkat kebangsaan)..chaiyokkk~~~






malam sebelom pertandingan tidoooo~~~

masok padang kawad,sarjan tgh melapor~

ke kanan lurus.hahahaha~formasi daulat tuanku~
yg nie aku suke tengok,formasi kawad ala2 tentera nazi..

formasi kipas XD~
dah hbis kawad,lapor keluar padang laa
tadaa..johan tue~~acara blom hbis agy,rilek2

xbley blaa~~



~end~

Thursday, May 28, 2009

bosan!!!!

arghhhhhhh~~

tobat aku bosan tahap dewo loni..
semua geng da pegi study dah
akunye dok umah agy...

tekke weyh serow~~


jangan biarkan kesumbakan aku melanda~~













any idea what should i do??

Sunday, May 17, 2009

KRS Long gafar

tahniah aku ucapkan kepada platun-platun KRS smk long gafar kerana telah berjaya mendapat tempat pertama dalam pertandingan kawad kaki KRS peringkat daerah Kota bharu...xsia2 aku pegi tido kat sekolah pade mlm sabtu,hehehe...satu jer aku nak mintx maaf kerana aku xsempat nak snap gamba korang mase tengah bertanding kerana kamera aku tiba2 battery empty,dammit~~..nak snap gune hanfon,haram telefon aku bukannya canggih...pepon xpe2,jumpe korang plak di Pertanding Kawad Kaki Peringkat Negeri Kelantan...kali nie bia kita plak jadi wakil kelantan,tahun nie cikgu kate peringkat Kebanggsaan di Sarawak..kita pulun sekolah Wakaf bharu,dorang bukannye hebat sangat pon,harapkan ade cikgu sekolah die jadi pengadil dalam pertandingan tue jer....GOMO Long Gafar GOMO!!!!!!

Friday, May 8, 2009

day for today

JUMAAT~~
cam biase aku bangun tido kol 12.00tgh..tue pon setelah dikejutkan kaw2 oleh mami,hahaha..
lepas bngun bace newspaper bace2 perkembangan terkini..ceywahh...
bukan tue aku nak cito....
mace2 hok jadi arinie...sakit palo,panas palo,ngeng~~

mulo2 kejadie maso nok g maye jumaat...
arinie g sejid denge bowok moto honda lapu bulat yang dah nak nazak,hahaha..
dowh laa panas che-che...g plok nge moto hok tue,pdhal adow lagi moto ego,ex5.moto honda lapu bulat gok jadi pilihan,kalo sejid g nge keto,nok jmat minyak keto bekali gak..sejid nge umoh kawe adow la dale kiro2 1KM..sampai tengah jalan moto tue mapuh pulok dowh,dowh la panas, moto mapuh plok tue..gapo lagi jale kaki laaa kawe g sejid,fuuhh pnas siot jale kaki g sejid dowh laa pakai baju melayu kaler hitam..nok wak gano redha jela musibah yg dtg,buleh pahala lebey arinie...balik sejid pon tunda jela moto tue,arghhhh~~


pah pete plok,
lepas make2 gapo,kawe ajok mami g kb mall..g sajo2 puah etek dok umoh mace..mami pon onn jer nok g...g kb mall pon xdok beli gapo2 pon,kawe beli selipar jah..selebihnya g cuci mato, yg lamo dowh tok cuci,kuikuikui....xramai lah mano ore arinie kat kbmall...


underway nok balik umoh,mami singgoh kat maybank nok ambik pitih wa nak bayar yuran kawe g UITM nie nanti laa...dowh2 dok maybank,apo lagi bank-in pitih rm30 ko amirF laa nok beli tee tue...kawe arap2 sapa laa tee hok tempah tue....

pahtu plok singgoh di bank islam,nok bayar yuran pengajian UITM tue..g kat mesin ATM..teke2 kat skrin po blur jah kawe,xdok jadi go skaro pon...pah try tepon ko afiq(skyevo) nok tnyo wak gano nok bayar yuran pengajian nie,dio oyak keno buat acc bank islam dlu pahtu baru bleh bayar yuran tue..kawe mano buat lagi acc bank islam,kahkahkahkahkah malu pilu sudu garpu sengoti.mujur ore xramai maso tue,adow pok aji jah nok cash-deposit pitih...kawe igtkae mesin ATM supo nge mesin cash deposit..xpayoh gune card tue..hahahaha....
ari jumaat bank tutup...mami oyak g ari buat acc ari khamis nie sebab ari2 len die bizi kejo..
kawe okey jer asalkan dpt byar yuran pengajian tue....


malam plok...
gapo lagi..kawe tulis dok tengah ngedap laptop laa nie....sambil2 dengar lagu faveret kawe..layan~~


Yuuka - Akatsuki no Kuruma

Wednesday, May 6, 2009

merepek is kerepek

aaaaaaaaaaaa~~
memang betol2 tension daaa bile dah kene makan bebel2 nie...nie semua pasal aku nye bilik tido dah cam stor,huhuhu..semalam mami masok akunye bilik,ape lagi start laa die punye ceramah,hehehe...sebagai anak yg baik,tadah jer telinga utk mendengar ceramah tersebot,hohoho
bagi aku biase jer bilik tido yg berserabut,maklum laa bilik anak jate..keno hardcore2 ckit..hahaha
bilik tido aku masok utk tido n main ps2 jer..so aku jarang kemas2 bilik nie..biasenye abe anas jer yg suke kemas2 bilik nie..aku suke kube2 jah,hahaha...
arghhhh nie keadaan aku nye bilik..bagi aku biase jer,xde yg kube2 pon,bagi aku la..hehehe



selamat datang ke bilik tido ku,cantik kan bilik tido aku,kemas dah tersusun,kuikuikui

u see my ps2,hehehe...kalu xde menatang tue,kebosanan aku mencecah 200%..agaagaga..
semua majalah bnyak2 tue adelah majelah GEMPAK..majalah feveret aku!!!koleksi seluar levis tergantung di pintu..wakakaka....
ini dlu adelah meja study tempat aku menelaah mase spm dlu..tue dlu,sekarang nie meja dah cam sarang arbok..hahaha




aku dah penat nak mengemas bilik aku nie..aaaaaa kenape mesti aku yg kene kemas???
malas malas malas malas...
ye ye aku memang malas apah..daaaaaaa~~

Sunday, May 3, 2009

new_award

orang dah bagi kite ambik jela,hehehe...walaupon aku sendiri pon rase2 cam blog aku semakin ari semakin mengarut bak pepatah kelate blog bobe koksey...award nie spesel ckit coz gurls yg bagi kat aku,hehehe..gurl yang bertuah itu adelah jeng jeng jeng areefah,eida n iza..tima kasih,tenkiu,toche2,syukron2 ,arigato haikkk~~

@ rules...
1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..
2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..

areefah
1.kawan seteam mase maen game wolfteam
2.selalu bobok bile tertekan maen wolfteam(asyik kene tembak)
3.selalu sruh orang kejutkan die dari tido
4.teman republic 1991..yeahh
5.nak sruh orang pnggil die ibu(xsabar nk kawen la tue)

iza
1.jarang nmpak die kat cb,hehe
2.teman republic 1991
3.die seorang yg baik(baik kah?)hehe
4.selalu update blog
5.ape lagi hah??

eida
1.teman republic 1991
2.selalu ajak pergi kbmall,tapi xg gak
3.blog nye yg cntik buat aku jeles,huhuhu
4.suke gune tagline toing2~
5.seorang yg rajin


Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
1.aku adelah aku,kamu siapa???
2.aku sukemaen game xkira game ps2,x-box,psp,game online, semua aku bantal..
3.suke menghabiskan mase dok ngedap laptop
4.suke bace blog orang,tapi mlas ckit nak update blog sendiri
5.suke menghabiskan mase lepak kat republic 1991.
6.aku gak seorang yang suke buat mende xberfaedah
7.addicted dengan barang2 bundle
8.kuat tido..waktu biasenye aku bangun ari2 kol 3.30ptg(awal laa tue)..yeahhh XD
9.aku gak seorang yang kadang suke mendiam,bermuhasabah laa tue konon2..
10.buat mase sekarang aku masih single...

4. Anda perlu memilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka

1.eyi -geng kacip aku kat republic 1991..
2.azri(skyevo) -bakal jadi saen ambo kat uitm perak nanti..C U there..
3.syafeeq- saen yg selalu bincang sal gamez
4.arep-saen GFX yang sudi buat sig utk aku,thanks!!!
5.safwan-enemy aku mase men wolfteam,selalu kalah ngan aku,hahaha
6.eju- saen yg selalu bajet smart,hehe..
7.myra-gurl yg selalu aku jumpe di cb,dimane ade cb,disitu ade die...
8.bihah-kawan yg baik kat republic 1991,cam ade skandal ngan syafeeq,hehe
9.fa-kawan yg suke buat cerita..ade bakat jadi penulis nie..
10.azz-peneman duka tengah malam di cb,hahaha..
11.semua geng2 aku xkira dimane tempat anda berada..yang terlupa sebut name i'm sory..
dah kol 4.30 pagi nie..aku mengantuk daa..salam~

Thursday, April 30, 2009

Crazy_tag

tag yg gila yang dapat dari fa yang xgila..hehehe..betol kan ayat aku?

3 perkara yang anda rasa gila
  • bile aku dihalang dari kuar umah
  • bila ade orang tuduh aku gila
  • aku akan mengila bila aku rase gila
3 perkara yang boleh buat anda gila
  • bukak wallet check duit ade singgit jer
  • tayar moto pancit bile pegi derak(penah terjadi)
  • orang kaco aku bile aku tengah sedap2 dok online
3 perkara gila anda pernah lakukan
  • menghavockan diri di sekolah mase last time skoll,hbis hancur kerusi,meja
  • pergi kutuk beramai2 kat pengawai KRS,salah die gak pengadil pertandingan kawad makan rasuah..xcilap aku name pengawai yang dikutuk itu pengawai rosli...ciap ko
  • lempar bedil bola,tupat,botol dlam umah orang...pastu kene kejar ngan tuan rumah.wakakaka
3 perkara gila anda teringin lakukan
  • aku nak sangat2 bunge kat tempat yang tinggi
  • pergi rompak bank bila dah xde fulus
  • buat konvoi beramai2 keliling dunia,keliling malaysia pon jadi daaa..
3 perkara gila anda tidak akan lakukan
  • of kos bunuh diri..
  • bercerai bila dah kawen nanti
  • jadi doktor diri sendiri a.k.a mat drug
3 perkara gila yang mencuit hati bagi anda
  • senior aku dlu bergaduh kes berebut perempuan..cam xde perempuan len nak mengorat
  • kawan aku kene denda akibat perbuatan aku dlu..kita yg bersalah orang len yg kena,haha
  • tengok skuad pelapis KRS berkawad..kawad cam tah pe2,hancorrrrrrr~~~
5 orang gila yang anda ingin tag
  • syafeeq
  • efa
  • wanie
  • mustaqim
  • persatuan orang-orang gila sedunia

Sunday, April 26, 2009

3ari_2malam

Ini bukan pakej percutian or pakej pelancongan,hahahaa...
ari nie(ahad) sampai selasa aku akan duduk keseorangan di rumah aku..
kenape????sebab abah n mami pergi antar abe arief ke UIA gombak...
that means,AKU DAH FREEDOM!!!!!!!!yeahhh....xde lagi perebutan
utk bermain tenet...aku kembali konker diumah nie..tapi tue pon untuk sementara waktu
jer sebelom gi sambng belaja di U,insyaallah...

so 3ari 2mlm nie bleh aku pegi derak tanpa banyak pertanyaan
sila bagi cadangan ke mana aku patut pergi derak??
wahahahahaha~~~~~

Thursday, April 23, 2009

kawanku_kemalangan

petang kemarin aku dapat berita yang kawan aku,faiz n takim telah kemalangan di rantau panjang..kemalangan tue bukannya dari berlanggar ngan gapo2..cume akibat kecuaian ketika
membawa motosikal..diatas motosikal jangan bercakap dengan pembonceng...kalu x,bleh jadi cam kawan aku nie,aiyakk...
so,sebagai kawan yang baik..aku n ewan pergilah tadi melawat faiz di hospital USM..terkejut gak tadi aku tengok die terlantar atas katil,tapi die masih sedarkan.kalu tengok memang terok laa gak
keadaan die tue,mane taknye tulang pengagah(kat bahu) patah,tulang paha kanan patah,jari kelingking pon patah,pastu bleh dikatakan 4 jari ditangan kiri berbalut..pastu ader kesan luka yang panjang kat badan die..faiz kate,kat paha yang luka kira2
6inci telah dijahit..pastu hanye tunggu mase untuk dimasukkan besi jer kat paha die..aku dengar mase tue pon dah ngeri.....
yang pembonceng tue plak,takim laa...xde pe2 lak,cume luka2 kat paha jer.xde patah pe2...

okeylaa..aku doakan ko supaya cepat sembuh faiz,kamu tue atlet kriket...nanti okey semua bleh g derak lagi...inilah kawan ku faiz...ex-student sekolah sukan bukit jalil....
okey bro...

Tuesday, April 21, 2009

Tag_Again

acara tag- mengatag laa plak...okey2 feeq aku buat,,berehnye.

1.Upload satu gambar rakan terakhir yang anda jumpa dan dimana.
tue pic terakhir aku ambik ngan kwan2 ku di pusat snuker kbmall..

2.Nama,panggilannya dan umurnya.
>dari kanan cpat jalan( wahaha terpengaruh ngan kadet dlu),syahmi,faiz,takim n aku..

3.Perkara terakhir yang anda lakukan bersama dia.
>sudah terang lagi bersluh tue,men snuker la

4.3 perkataan yang dapat menggambarkan diri dia.
>yang mane 1,ade 3 orang tue...
@suka pegi derak
@kuat bobok
@semua tue single lagi(termasok aku)

5.Tempoh mengenalinya
>tah xigt dow..faiz n takim kwn sejak sekolah rendah lagi...syahmi mase form3 kowt..
bape thun tue?lu pk laa sendiri

6.Pendapat anda tentangnya.
>pendapat laa plok,xtaw laa kawenyo..xde nok pk2 hae

7.Dia mempunyai blog?nyatakan
>takim jer ader,tue pon suh aku buat,tapi die xupdate2 pom...2orang lagi tue xde..


8.Rakan yang ingin di tag.
>sape2 jelaa yang rase nak buat acara tag-mengatag nie..
sape yang buat tue die seorang yang hensem macho n cun~~~

Thursday, April 16, 2009

Award_Mania




haaaa...kawe pon dapt gok,jeng jeng jeng....walaupon aku xterlalu mengharap sangat sebab blog kawe baru ditubuhkan...n tenkiu kepada semua saen2 virtual ku..especially kepada syafeeq n wanie(Azz) yang bagi award nie..tenkiu2 so much, luv u (wanie sorang jer,bukan ko feeq)kah kah kah,gurau2 jah....so aku nak bagi kat sape plak??rase2 semua dah dapt kot...yang xdpt lagi tue..silah ambik..kalu bleh wat badge award nie..pakai g derak..tunjuk agah ckit,hahaha... raso2nyo semua dah bleh dah award nie,tapi xpo..hok buleh dowh tue kawe nok bui plok.hahaha...

thanks my friends,

syafeeq
zufayri
arep

azri(skyevo)
safwan
areefah
wanie
eju
myra
eida
fa


dan kepada semua kawan ku yang kawe xsempat list,maaf ye dong.kawe mengantok sangat dowh nie....okey laa,staro nie dlu..izinkan ambo masok tido..zzzz~~

Tuesday, April 14, 2009

Tag_Team

semalam mase aku ronda blog ke blog(cam pak guard) terjumpa laa alah nie,tag laa...sebenarnye nie adelah first time aku buat tag nie..arep n syafeeq telah mengetag aku..aiseyyy~~

first tag dari syafeeq...

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapakah anda memilih nama blog itu?
>> yang tertera bertulis MY LEGACY...sebab kawe terpengaruh dengan randy orton(wwe),legacy tue cam seswai jer..hahaha~

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
>>welcome2mylegacy...idea datang dari kepale otak ku yang sumbak ini...

3.) Apakah method dalam penulisan blog anda?
>> method??(adekah metapod)..ape2 jeaa..asalkan orang paham ape aku menaip,

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? kenapa?
>> dah buat blog,asal nak hapuskan plak?blog kawe nie pon buat xsmpai 9bulan 10hari lagi(mengandung ke ape)...

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
>>my opinion,baek punye..cun siot..blog kawe gok paling sumbak..

6) senaraikan calon yang akan di tag:
>>kawe malu bena2 nok tag2 ore nie,tengok tag yang kedua aku...hehehe..





okeh satu tag telah ciap..nie adelah tag dari arep(death)..tag die panjang dow..

1) Who are you?
>>sek ngetok pasir tumboh naek moto ex5 dreams...

2) Who is more important to you? Friends or boy/girlfriend?
>>semua aku rase petim kot..gewe xdok,xpetim laa..kihkih..

3) How often do you think of committing suicide?
>>gilo ko...sapo laa hok batok nok bunuh diri..ore macho po kawe xleh bunuh diri,wahaha~

4) Do you think you have enough confidence?
>> err,err,err,urmmm ikot keadaan laa..bile rase konfiden..

5) How many babies you want?
>>aku xkawen lagi laa..kite tengok dlu bleh bape nanti aku kawen..lol

6) Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
>>kalu musim tengkujuh xde rainbow2 pom...kalu hujan panas sure mesti ade..

7) What is your goal for this year?
>>nak men bola sampai masok gol..hahaha..

8)Do you believe in eternity love?
>> aku penah clash..so sometimes i believe,sometimes not...

9) What’s a perfect boy/girlfriend like to you? (List 10)
>> 10 narak kow..
@ISLAM
@perempuan (xkan lelaki,gay la lak)
@tahu menjaga aurat
@hormat ibu bapa
@she love me..ceywahh..
@sopan santun
@orang malaysia...xkan bangla,togo lak aku nak cari
@ade ciri2 wanita melayu terakhir...dah start mengarot dah..
@lemah lembut
@ade ciri2 muslimah sejati...

10) What feeling do you love most?
>>kalu pompuan tue pisau cukur,xde feeling kot..yang penting tenang hati jiwa...

11) What are the requirments you wish from the other half?
>>i'm not perfect guy..terima laa aku seadaanye...

12) Is there anything you wanna tell the people you hate?
>>no komen,hate is strong word..hohoho

13) What does flying means to you?
>>freedom..yeahhh~~

14) What do you crave for the most currently?
>>urmm nak tanye crave tue ape??lol

15) Who’s hotter? Chace Crawford or Kevin Peake?
>>sape diorang semua tue??my arbok so hotter..

16) Describe the person who tagged you in 5 words.
>>hensem,macho,lawa,koya,gedebe...(sumbak molek XD )

17) What have you done to yourself make yourself happy?
>>men game ps2,bace komik,n nobody disturb me what i do...

18) If time were to rewind, when will you want it to be?
>>zaman mase aku form 3(bnyak memory sweets)

19) What are your fear(s)?
>>aku hanye takut allah S.W.T..selain tue,aku xtakot kat sape2 sebab diorang yang takut kepade aku..wahahahaha~

Instruction: Tag 8 people. List them out at the end of the post. Whoever does the tag will have blessing from all.

>eyi
>efa
>syafeeq
>fawh
>eju
>azz
>wanie
>sesape yang rase hensem,smart,macho,lawa,comey...silalah buat

Monday, April 13, 2009

MIMET_Interview

pada hari yang xberapa aku ingat bile tarikhnye aku mendapat panggilan dari unkl MIMET untuk diinterview..sebenarnye aku pon xbercadang untuk pergi pon interview nie,sebab die kate sruh pergi pejabat MARA kuala terengganu untuk interview.aku pon pelik laa..asal xbuat kat KOTA BHARU jer.dekat ckit,xbazir minyak keta...abah n mami pon kate menyusahkan pergi terengganu untuk interview jer(mula2 cakap)..aku pon buat bodo jer la MIMET nie (dah la die koll 2x)..then pade ari khamis lepas abah plan plak sruh aku pergi interview tue..xsempat nak prepare ape2 laa akunye nie..mapuh gi jelaa~

berbalik sal interview nie..
hari ni pagi2 lagi aku bangun awal kira2 kol 6.30 a.m(awal dowh tue) untuk pergi ke ganu..dowh laa xbekfest gapo2 lagi,lapar weyh..sampai besut jer baru berenti makan pagi..aku sampai kol 9.30 kat bangunan MARA.pusing2 gak laa nak cari kat mane bangunan MARA tue kat mane..sampai sane teros naik pejabat,OMG!! ramai sangat orangnye yang tengah tunggu interview nie,aku ingtkan semua nie nak interview MIMET gak..mase isi borang tue aku check bukannye ramai sangat orang interview MIMET nie..diorang semua interview MIAT(dak2 ganu semua)...pastu lepas ciap isi semua..die mintak semua sijil n slip spm..aku bagi laa slip n semua sijil aku yang original kat die..die pon pelik n cakap "maaf dik,ade x sijil n slip yang dah photostat" hah??aku pon jawab "xde kak,mase unikl tepon dlu,die kate suh bawak slip n sijil yang original jer,xsruh pon photostat2 nie"..kak tue pon sruh pergi photostat slip n sjil2 nie semua..ceyh,cakap xserupa bikin...trun laa plak aku pergi jumpe mami sruh cari kedai photostat..sijil nie dah laa ade ckit (35keping jer) menyusahkan aku kene cabut dari folder pastu masukkan balik....dah2 ciap semua tue pergi kat pejabat tue balik..serah slip n sijil2 nie..then,tnggu sebentar dah kene pnggil untuk interview,sebelom masok bilik tue aku sapu perfume one drop untuk menaikkan rase semangat aku,hahaha ..masok bilik tue ak tegakkan dada macam mase aku kawad dlu2 n buat2 muke macho(walaopun dah macho) untuk nampak kejantanan aku.wakakaka~~
perbezaan interview MIMET n MIAT,MIMET xde ujian bertulis cam MIAT....eyi cakap kene speaking mase interview tue...aku rase mase interview tue aku rase cam skipim jer dari speaking,almaklum laa nie first time aku kene interview,hohohoho..
aku xtaw name interviewer tue ape,sebab die xpakai tag name pon,lol...lantak laa..aku pon duduk laa dengan tegaknye memandang interviewer tue..oh ye,interviewer tue seorang pompuan ....

interviewer : can u tell about yourself..(camtu laa lebey kurang,aku pon dah xigt die kate ape)
aku : dalam ati(simple je nie),my name muhammad afnan bin mahdi..i from kota bharu kelantan..my hobby surfing internet everday n playing games..i have 4brother and i no 3...
my past school SMK long gafar from form 1 untill form 5...
interviewer :okey,what your friends can tell about your personal ..
aku :
hah? aku mane taw diorang kate ape kat aku,mengumpat,mengate aku ke..aku pon bersuara" urmm, my friends always tell me i'm like annoying n jokes..sense of humour...sometimes,i will pricise n anger when i in bad mood...i also like to be alone, n i don't want people disturb me..urmm emosional.....wakakaka ikot mung laa pene nok oyak gapo pom..
interviewer : sambil tergelak sedikit.."do you active in school?you have many cetilificate...
aku :oh yes!!(dengan bangganye aku jawab)..i active in curriculum at school..i joined kadet remaja sekolah n represent school in volleyball..
interviewer : owh..so what your highest achievement you get??

aku : terfikir sejenak...urmmm last year my school represent kelantan in kawad kaki (dah xtaw dah kawad kaki in english ape)national stage at stadium bukit jalil..and we got no 4..
interviewer : really? (cam xcaye) is that all states involves?
aku : yes la,and all states in malaysia (terojak)..
interviewer : (angguk2 cam xpercaye,kalu xcaye tgok sjil tue) "do you like works in group or alone??
aku : my opinions better to do in group la,because we can discussion,sharing idea,planning and share opinions
interviewer : ..you think what about ship contraction and maintenance?? and why you choose this diploma?
aku : dah mule xpham,sebab die cakap laju sangat " errr can you repeat?"hahaha die pon cakap semula...."sorry i'm not sure about this and i choose diploma because i want try something new in my life and it look interesting( tersengih aku lak)"..jawab la gapo2 pene...
inteviewer : where you know about this diploma? and if u chooses what you do?
aku :i will study hard n struggle la, i see in internet and i read about this diploma,and it look interesting,and i want try this...kih kih kih(dalam ati aku rase cam nak gelak dow)
interviewer : sambil membelek borang yang aku isi tah ape2...what your weakness in english?
aku : aaaa my speaking n writing i think(yelaa bak kate eyi aku skipim jer dari speaking)....
interviewer : you know in unikl we all study in english,you must listen carefully when lecturer speaking bla bla..(camtulaa lebey kurang ayat die,aku xbape igt)
aku : cam persenda aku je nie,xpe2...aku pon jawab " urmmm right,actually not unikl only,i think all university learning in english.....nah ambik ko..
interviewer : what you must do to improve your english and you speak english in daily life?? (buke daily fresh k)
aku : perlu ke tnye semua tue.... aaaaa reading newspaper,novel or watching televisyen and playing games also can improve la,,(terdiam sekejap lupe ape yang die kate tadi) nope,i not speak english in daily life ,i just speaking with my cousin because he do not understand malayu and always stay in oversea...
interviewer : what you know about unikl MIMET?
aku : yang nie aku taw ckit2 jer.." MIMET fonts as malaysian institute marine engineering technology..locate at lumut perak,popularly known as home base of the royal malaysian navy...
interviewer : die cam tersenyum ckit,okey that all,i hope you will be study in unikl MIMET..gud luck for you...
aku : thanks you.....legaaaaa,walaupon aku hanye cakap ckit2 gitu jer.bia jelaaa nak buat camne ade certain2 part aku berase cam blur gitu,nerves ckit2 kot....


pastu balik umah laaa,sebelom tue singgah mrsm kuala terengganu dulu,nak ambik sijil spm abe arief..pastu singgah gerai kepok gote...g2 sano kepok gote habis dkawe kepok gote ganu...huhuhuhu

Monday, April 6, 2009

ERTI_SAHABAT





Dalam dunia ini,

Kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri.

Tetapi dalam kita bersendiri,

Kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.

Sebagaimana kita mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat, begitu juga dia.

Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.

Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.

Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.

Kita tidak memberi dia peluang untuk menerang keadaannya.

Bagi kita, Itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.

Kita terlupa, kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti..

Kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati.

Kita beri beribu alasan, memaksa dia menerima alasan kita.

Waktu itu, terfikirkah kita tentang perasaannya??

Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa.. tetapi kita sering terlupa.


Menawan hati kawan @ lawan

Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan kawan,

Kerana dia juga seorang manusia; dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang, sedih dan kecewa.

Dia juga ada kelemahan dan Dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan.

Jadilah kita kawannya itu. Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita

sangka.

Disebalik senyumannya itu, mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan,

disebalik kesenangannya, mungkin tersimpan seribu kekalutan,

kita tidak tahu.. tetapi jika kita cuba jadi sahabat seperti dia, mungkin kita akan tahu

Friday, April 3, 2009

FrusT_Giler

Petang tadi mami ajak aku,abe arief,ayie pergi ke dewan jubli perak sempena pesta buku kelantan
yang berlangsung lame dah (aku pon lupe bile start) dan berakhir pada ari esok(sabtu)...
sampai sane plak xde paking n ditambah plak hujan turun lebat gile...ape lagi mami pusing balik laa..dah2 aku n ayie nie pakai smart,xkan nak balik teros??,aku ajak laa mami pegi KB mall...sampai sane gak OMG!!! paking pon full kat basement n upbase..first time aku tgok paking full gitu(biasenye bleh laa gak paking kat atas)...sekali lagi,pusing balik laa...pastu dah rase kecewa 2tempat pergi balik..ak pon dah give up,balik umah tido jelaa..underway nak balik umah,abe arief ajak mami pergi billion,ak onn jer,nak pegi ke xnak...so pergi laa billion..sampai sane dah xde tempat dah ak nak pergi selain kedai RACE CORNER (tempat jual gamez)...dah2 sampai sane beli laa cd game ps2 6keping yang berharga RM20..ak gak kene keluar duit RM10,RM 10 lagi mami yg bagi.. nie haa cd aku beli tadi

















  • Tomb rider -abe arief yang pilih
  • shellshock -abe arief gak pilih
  • rugby 08 -ayie
  • naruto ultime ninja 4 -aku yang pilih
  • stuntman ignition -aku gak yang pilih
  • chaos legion- ak lagi yang plih



lame benor plih 6cd games tue,jenguh ak dok pilih2 cd game kat sane..kebanyakan game tue game yang lame (old skoll) hahaha...
sampai umah tros ayie try cd game die pilih,ragby..die kate ok.tapi ak mmg xminat game jenis sukan2...pastu aku lak try cd game naruto,okeh laa game die..then,game chaos legion..xmen lagi game tue juz psang tgok jadi ke x,game stuntman tue jer yg xjadi(kene tukar daa)..pastu aku sruh abg aku lak test game die..mule2 game shellshock..aku tergelak bile tgok game tue,adoiyaa kuno nampak game tue,grafik kureng..then,game tomb rider..kahkahkah semakin kuat aku gelak..aku xtaw lak abe arief plih game tue,kalu aku dah lame xbeli game tue.mane taknye game tue adoiyaa hilang semangat bleh men game tue..hudus giler grafik game tue..dah laa game tue asyik tayang bontot lara crof..wahahahaha~~


sedey giler aku rase..2game xbez n 1 game xleh men...esok aku nak tukar game len(tue pon kalu tokey tue bagi),kalu xbui tukar aku kentut atas muke tokey tue,hahahahaa...

astalavista~~~(sowey kawe xpandai ejah kat tempat kosong tue)~~

Wednesday, April 1, 2009

key_ELL

disebab kan ader orang nak taw ak buat aper pergi kL,so kawe cito2 ckit kawe
wak gapo kat KL tue...kawe pergi KL dengan mak sedare n kezen kawe ewan namenye..(lupe nak bawak kamera daa)

jumaat,
aku pergi p.chepa utk flight ke kL pada pukul 2.00...so mmg xpegi semayang jumaat dah ler aknye...flight plak delay..lambat laa smpainye KL..sampai jer LCCT,tros pergi Kl sentral..
OMG!!!jem laa plak nak sampai sane...kol 6 baru sampai umah kezen aku kat bukit antrabangsa..
aritu xde plan ape2,cume sampai umah kezen tros pasang x-box 360 yang ewan bawak..kitaorang men game gears of wars 2 n soul calibur 4...

sabtu,
pagi2 agy aku dah bangun awal pagi,igtkan nak nak pergi genting..rupe2nye kate besok plak..ak tros sambung tido,wahaha...tengahhari tue syahir (kezen ak) ajak aku n ewan pergi klcc..
sampai sane tros pergi beli tiket wayang tgok cite dragon ball evolution..cite die xberape bezz la,
len tros dari cite sebenar...lepas habis cite tue,tros kuar klcc tgok Klcc bergelap sempena earth-hour,bangunan sekeliling pon gelap gak..mmg gelap laa gak(walaupon ader yg cerah)..tepat kol 9.30 tros cerah blik...kol 11 baru balik umah..

ahad,
kol 11 bertolak pergi ke genting...mase nak pergi genting tue ak tibe2 jer rase pening2 ckit,
jalan kat sane berliku2...sampai pening ak,mujur xmuntah,hahaha...sejuk gak laa kat sane..
pastu beli tiket kat theme park..time kaceh kat orang cine yg tibe2 je bagi kad diskaun beli tiket mase kitaorang tengah beratur nak beli tiket.,jimat 50% dow...kat sane yg paling bezz sekali
aku n ewan men flaying coster n space shot..yang len tue bleh tahan laa..sedikit rase kesal sebab
roller coster (cockskrew) yg besar tue service maintenance...terlepas peluang nak men..
aku n ewan masok gak dalam umah antu,sekali masok tue kire 10 orang sekali masok..kire buat 5 group..aku n ewan masok first sekali (jadi leader) dah semua orang takot nak masok...masok dalam tue bukannye takot sangat pon..dengar orang jerit kene usik ngan warewolf..hahaha..
pompuan laa yang kuat jeritnye...lucu pon ader mase tue..wahahaha~
cian plak ak tgok syakir(kezen) xbyak permainan yg bleh die men sebab xckup tinggi...tpi die dah selalu dah pergi genting..keta kabel aku xsempat naik sebab cuaca kadang2 hujan kat sane..
lagi pon jauh kene jalan...aku balik kol 6 p.m...

isnin,
ewan kate kene pergi umah sedare kat sungai besi plak..sebelom pergi sane singgah kat 1utama..
g sane pon tgok wayang gak.cite 'race to witch mountains'..rekomen ak cite tue mmg xseberape.hohoho....

selase,
kol 10.30 pergi kl sentral..nek bas pergi LCCT...flight delay dow..lambat kelik kelate..
kol 4baru sampai kelate...aiyakkk...pe pon ak enjoy laa gak dok KL tue..
thankz to mak su zan n ewan sebab sponsor tiket flight n belanja mkan...


akhir bulan 4 nie ak pergi lak KL..wahahahaha~

my_family

hallu~
kite bersua kembali..yang nie plak aku nak cite sal keluarga ak..
korang nak bace ke x sukati korang laa,hehehe...
lam keluarga aku ader 6orang semuanye,termasuk mom n dad...
semua adik beradik aku adalah lelaki yang hensem2 blakow..wahahaha~
xde pompuan pon selain my mom...


firstly,my dad yang selama ini aku pnggil abah..name sebenar beliau mahdi bin che muda...
die sekarang bekerja kat sebagai assissatant technical kat PKINK.,2,3 tahun lagi die kate
nak pencen dah,maklum laa umor dah semakin tua, urmm satu tabiat ak kureng ckit ngan abah aku nie die suke merokok..rokok faveret die adalah saleem light soft pack,kadang2 die sruh aku pergi beli,sebagai anak kene turuti laa..abah aku all everything he can do...
aku pon kadang2 pelik n buat aku respek sama dia..mungkin abah aku nie ikot bakat dari arwah ayahnye (atuk aku)..
kampung sebelah abah aku kat salor,pasir mas...sejak nenek meninggal tahun lepas.
dah jarang2 dah balik kampung,xmacam dlu..kalu balik pon,jumpe sedara yang dok kat salor lagi...
second,my mami,nik fazidah binti nik mustafa..buat mase nie die masih lagi bekerja sebagai juru ukur bahan..ape bahan yang diukurnye ak pon xtaw,hahahaha~..
mami cakap ak seorang jer die pilih nama ak semasa ak lahir,bukan abah...so,xbermakne aku seorang yang manja okey....
ak ader 2orang abang,1st sekali muhammad anas..die masih lagi belaja di unikl BMI kat gombak..abg ak yang nie aku rase2 die mmg boye (setelah kawe siasat)..
lagi sorang abang name muhammad arief die pon masih lagi blaja kat UIA n akan sambung belaja kat UIA gombak...dengan 2 orang abang nie aku selalu diperkotak-katikkan oleh mereka berdua,nak buat cmner,redha jelaa...
ak gak ader seorang adik yang bernama muhammad azri..die sekarang nie bersekolah di sekolah sains faris petra...aku selalu wrestling dengan die,sebab die lagi gemok dari aku,huhuhu~

gambar nie mase time raye 2tahun lepas..
yang tahun lepas punye dok dalam laptop
satu lagi yang rosak.adoiyaa.....












demo kene gamba hok mano so?yang kaler oren cam karot tue,yang kaler gold tengah tue (yang macho sekali)..yang kaler kuning or yang kaler hijau..
lalalaalala~...
astalavista~

all_aBoUT_mE





assalamualaikum~
nie adelah blog pertama yg aku sendiri buat...so,mule2 kan mmg laa blur ckit..
okey,nama aku yg dalam ic MUHAMMAD AFNAN BIN MAHDI...ramai kawan2 ak
pnggil ak pene,mat nie,abe afnan...suke ati korang laa nak pnggil ak ape..
asalkan korang semua masih igt kat ak lagi..walaupon kadang ak lupe name korang,hehehe...
aku berada di duniawi ini pada tanggal 08.08.1991 pada pukul 7.03 p.m di hopital USM kubang kerian,kelate,aku tinggal di pasir tumboh depan MRSM(maghi laa kalu adow maso gak)...kalu cakap sal hobi,
memang bnyak.tpi yg ak pling suke online n men gamez...bile dgr sal gamez jer aku akn jadi penetik(kwn ak gelar mase aku sekolah rendah dlu)..ak pling suke men game stail FPS (first-person shooter) n RPG (role-playing games),n ade satu hobi pelik aku,iaitu suke menebuk duit syiling,pelik syiling pon nak tebuk gak aku nie,tpi disebalik hobi pelik nie ade misterinye,so lebey baik aku xnak cite (ore taw dowh dok diam).....
bile cakap sal perangai plak,aku nie kadang-kadang pelik..kate orang kelate 'mu nie sumbak laa'..
kadang2 aku suke menghavockan diri dengan kawan,kadang ak gak suke mendiamkan diri..
aku nie jenis kuat berangan..berangan plak jenis xde pekdah..kuat berangan yg ak nie ader power..wahahaha~
aku dulu bekas pelajar di SK long gafar n SMK LOng Gafar..memang xde rezeki aku pindah sekolah mase tue dulu,sebab ak nie jenis pemalas,hehehe....
Buat mase nie ak masih lagi penganggur yang berjaya,hahaha...walaupon penganggur tetapi
kadang2 fulus masok gak lam wallet ak,hehehe...aku sememangnye nak bekerja,ikotla kerje pe2 pon asalkan dapat fulus..but,my dad xbagi die ckap "xsoh kijo laaa,wat penat jah..pahtu serbo-saloh jah kijo..bo dok umoh 7bule,xpayoh-xpayoh" :( .. mami aku lak sporting jer..die bui plak bagi aku bekerja...ape2 pon i luv you dad & mom....
Sekarang nie aku dah macam ader dua aliran plak kawan2 nie,hahaha..
satu kawan di dunia nyata n satu lagi kawan di dunia siber...kalu nak list nama kawan2
ak kat cni memang ramai laa sebab ak dlu nie timbalan ketua pengawas,so ramai kenal ak (koya meta),hahaha...kalu kat maya plak,kawan2 kat republic 1991 laa....walaupon xpenah jumpe korang semua face 2 face,bezz jer bile borak2 ngan korang kat chatbox xpon conference,kalu xde keje spamming kat thread pon kadang2 bleh jadi chatbox,hahaha,..harap2 satu ari nanti dapat jumpe korang semua,insyaallah...
Akunye telah jadi single semula setelah aku clash ngan girlfren aku yang bernama...urmmm sape tue?(biarlah rahsia)...btw,sekarang nie aku dah macam xpikir balik sal kapel2 nie..sebab ak taw kapel2 nie xbaik untuk aku..jodoh itu ditangan tuhan..setiap manusia dicipta secara berpasangan..so ak terlalu risau sangat buat mase nie,hohoho...


okey laa staro nie dlu kawe naip..kalu demo bose baco nok buat gano..kawe xleh nok ejah2 dowh,hahaha...topic len akn menyusul kalu kawe adow maso update blog kawe yang xseberapo nie,lastly kawe nok tnyo macho dop kawe nie??hak hak hak..
assalamualaikum~